FreeZone

FreeZone je poseban pristup sadržajima unutar europroNET-ove mreže. FreeZone je potpuno besplatna usluga za korisnike europroNET kablovskog interneta, a pristup servisima unutar FreeZone se ne tarifira. Tako od sada možete sa svojim prijateljima i ostalim europroNET-ovim korisnicima potpuno slobodno uživati u svim mogućnostima koje pruža kablovski internet.

EPN FreeZone je u razvoju i u narednom periodu će omogućavati koristenje velikog broja multimedijalnih sadržaja - news server, radio streaming, lokalni instant messenging, mp3 i video download i sl. Trenutno, europroNET FreeZone omogućava besplatan pristup lokalnim servisima:


1. EPN GameArena (različiti game serveri)


2. EPN FreeZoneFTP (FTP server za razmjenu i download fileova)


3. Od sada kroz EPN FreeZone možete pristupiti osnovnom sadržaju na FaceBook, pregled profila, fotografije, pisanje na zid i chat.


4. EPN FreeZoneForum

Kako pristupiti na FreeZone?

Za pristup na FreeZone potrebno se prijaviti na sljedeci način: u polje na kablovskoj/airnet konekciji (konektovanje putem PPPoE veze) na svoj username dodajete @local, te upisujete lozinku koju koristite za regularno spajanje na internet.

Korisničko ime: username@local
Password: ********  (vaša lozinka)

U trenutku kada ste spojeni na FreeZone u mogućnosti ste koristiti samo usluge dostupne na portalu FreeZone (na adresi http://freezone.europronet.ba), te nećete moći pristupati web stranicama izvan FreeZone.

Ukoliko želite da pristupite preko svog broadband routera na FreeZonu kontaktirajte naš Help Desk (033 941 002) za upute!