Svečano otvorenje nove poslovnice

europroNET je uz korištenje infrastrukture BH Telecoma, pokrenuo novu, ADSL uslugu, koja je za sada dostupna u sarajevskoj općini Novi grad, a ujedno je u naselju Alipašino polje koje se nalazi u pomenutoj općini otvorena nova poslovnica ove kompanije.

Tim povodom europroNET će 7. juna u periodu od 13:00 do 17:00 sati prirediti svečano otvaranje poslovnice, koja se nalazi na adresi Trg Solidarnosti bb – Tržni centar Alipašino polje. Prigodan program povodom otvaranja nove poslovnice namijenjen je prije svega najmlađima, kojima europroNET poklanja oslikavanje lica i oblikovanje balona uz druženje s animatorima dok će stariji na licu mjesta moći da dobiju sve potrebne informacije o ADSL usluzi.

Kao prvi alternativni operator koji je 2005. godine ponudio kablovski internet, te jedan od prva dva alternativna operatora koji su ponudili fiksne javne telefonske usluge (VOIP), europroNET je postao prvi koji nudi ADSL uslugu kroz mrežu dominantnog operatora. Usluga je za sada dostupna u Sarajevu, na području općine Novi grad a korisnicima se otvara mogućnost korištenja brojnih usluga (ADSL, fiksna telefonija, Web hosting, Antivirusnu zaštitu Kaspersky i u skorijoj budućnosti WEB IPTV).